Missä? Uudenmaankatu 16–20, Helsinki.
Kokomon ovimies on puisevaa sorttia. |
Ravintolan miljöö on tehty varsin kiitettävällä pieteetillä hyviä tikiperinteitä kunnioittaen: on bambua ja kaislaa, lehteviä ruukkukasveja, ihmisenkokoisia tikipatsaita, kalanpyydysten inspiroimia valaisimia ja niin edespäin. Vaimeana soiva taustamusiikki on sekoitus vanhaa rock 'n' rollia, surfia, havaijilaista kitarointia ynnä muuta tunnelmaan mukavasti istuvaa. Vaatekoukkuina on pieniä tikiveistoksia, henkilökunta pukeutuu asianmukaisesti havaijipaitoihin ja ilmastointiputketkin on naamioitu piiloon juuttikankaisilla kahvisäkeillä. WC-tiloissa homma on jätetty vähän puolitiehen, mutta niin kauan kuin pysyttelee ravintolasalin puolella, trooppisen illuusion särkee lähinnä se, että ikkunasta ulos vilkaistessa näkymä saattaa olla samanlainen kuin Anthony Bourdainin visiitillä.
Kokomon ruokalista tasapainottelee tutun ja eksoottisen välimaastossa: pääraaka-aineet ovat enimmäkseen perinteistä grillisettiä – Black Angus -härkää, possun ribsejä, kananrintaa, lohta – mutta lisukkeiden puolelta löytyy hieman enemmän mielikuvitusta. Itse tosin tulin valinneeksi ehkä koko listan tavanomaisimman annoksen, Flaming Steakin, joka koostui härän flank steakista, isoista paahdetuista perunalohkoista, grillatuista kasviksista, chilibearnaisesta ja rucolasta. Lihan kypsyysaste oli oikea ja se oli mehevää, joskin myös hivenen sitkeää. Perunat olivat pinnalta miellyttävän rapeita ja sisältä sopivan kypsiä. Chili tasapainotti bearnaise-kastikkeen täyteläisyyttä mukavasti, mutta siltikin annos olisi ollut liian raskas ilman kasviksia, jotka toivat siihen tervetullutta raikkautta. Juuri muuta ne eivät siihen sitten tuoneetkaan, sillä rucolaa lukuunottamatta ne olivat maultaan miedoimmasta päästä, eikä niitä ollut ainakaan mitenkään havaittavasti maustettu. Kaiken kaikkiaan annos ei tarjonnut mitään erityisen säväyttävää, mutta ajoi kyllä asiansa aivan tyydyttävästi, sillä drinkkien perässähän tikibaariin kuitenkin mennään.
Mai tai roa ae! |
Ruuan jälkeen tilaamani Bahama Papa on ilmeisesti Kokomon baarimestarien omaa keksintöä, sillä ainakaan netistä samalla nimellä löytämäni reseptit eivät ollenkaan muistuta Kokomon drinkkiä, johon tulee mm. teevodkaa ja tamarinditahnaa. Lista luonnehtii juomaa sanoilla "spicy & creamy", mutta käytännössä sen maku painottui sinne creamyn puolelle spicyn kustannuksella. Drinkki toimi kuitenkin mukavasti jälkkärinä, ja bonuksena se tarjoiltiin hauskassa keraamisessa tikimukissa. Tällaiset mukit ovat olennainen osa tikikulttuuria, ja kultakauden aikaiset tikimukit ovat nykyisin haluttua vintagea. Kokomon mukit ovat uustuotantoa, peräisin lontoolaiselta CheekyTikiltä, joka näyttäisi toimittaneen myös ison osan ravintolan sisustuksista.
Vain tähtisadetikku puuttuu. |
Kokomo tarjoaa arkisin myös lounasta sekä lauantaisin brunssia, joista minulla ei ole kokemusta. Parin à la carte -ruokailun perusteella sinne ei välttämättä pelkän syömisen vuoksi kannata suunnistaa, mutta hauskaan illanviettoon Kokomo on kyllä aivan omiaan, ja romanttista tunnelmaakin löytyy, joten kuvittelisin sen toimivan hyvin myös treffipaikkana. Jos tikimeininki ei innosta, tarjolla on myös suppeahko mutta varmaankin useimmille riittävä valikoima oluita ja viinejä, ja eivätköhän baarimestarit suostu pyydettäessä sekoittamaan drinkkejä listan ulkopuoleltakin, joskin tällöin luonnollisesti jää paitsi suuresta osasta paikan viehätystä. Lisää tällaisia Suomeen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti