maanantai 8. tammikuuta 2018

Mehulinjalla uuteen vuoteen

Tervetuloa Tikiloikan vuoteen 2018! Kuten vuosi sitten, tarjoan uuden vuoden alkajaisiksi tipattomaan tammikuuhun sopivan drinkin. Alkujaan tarkoitukseni oli esitellä Beachbum Berryn versio Nada Coladasta eli alkoholittomasta Piña Coladasta; siihen olisi tarvittu eräs sangen erikoinen ainesosa, jolle arvelin pystyväni kehittämään kotikeittiössä oman vastineen, mutta eipä siitä sitten kovin toimivaa drinkkiä syntynytkään. Palaan aiheeseen ehkä joskus toiste, mutta jotain sisältöä tähänkin postaukseen täytyy saada, joten tässä sen sijaan Berryn näkemys alkoholittomasta Scorpionista:

Tailless Scorpion
9 cl appelsiinimehua
4½ cl sitruunamehua

4½ cl ananasmehua
2¼ cl orgeat-siirappia

Kaada kaikki ainekset shakeriin ja lisää runsaasti jääpaloja. Ravista hyvin ja kaada siivilöimättä suureen grogilasiin.

Vaikka drinkissä on lähinnä erilaisia mehuja sekaisin, siinä on silti yllättävän paljon ideaa: happamampien appelsiini- ja sitruunamehujen suuri määrä suhteessa makeampaan ananasmehuun tuo potkua ja orgeat-siirappi tikijuomille ominaista eksotiikkaa. Berry on eittämättä onnistunut saamaan sekoitussuhteet tarkasti kohdalleen ja kehittämään muutamasta sinänsä melko tavanomaisesta raaka-aineesta hyvinkin toimivan alkoholittoman cocktailin. Berryn simppelin reseptin pohjalta on myös hyvä kehitellä omia kompleksisempia muunnelmia – jos haluat hieman vivahteikkaamman juoman, kokeile lisätä sekoitukseen pikkutilkka balsamiviinietikkaa. Tasapainon säilyttämiseksi samalla voi olla tarpeen hieman vähentää sitruunamehun ja/tai lisätä orgeat-siirapin määrää; itse saavutin omaan makuuni varsin mainion lopputuloksen käyttämällä 4 cl sitruunamehua, 3 cl siirappia ja teelusikallisen verran etikkaa.

Seuraavassa postauksessa lieneekin sitten luvassa terveisiä Dominikaanisesta tasavallasta. Reissusta luulisi riittävän aineistoa useampaankin tekstiin, mutta ainakin merkittävimmät elämykset, niin rommisellaiset kuin muutkin, yritän jaksaa raportoida tuoreeltaan heti palattuani. Yrittäkää te puolestanne olla hajoamatta talveen sillä välin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti