maanantai 19. joulukuuta 2016

Some like it hot

Näin talvisaikaan tekee usein mieli ennemmin jotain lämmintä kuin jääkylmää, mutta se ei toki tarkoita, että tikidrinkeistä pitäisi luopua. Kokeile perinteisen glögin vaihtoehtona vaikkapa tätä:
Hot Zombie
3 cl ananasmehua
6 cl puolitummaa puertoricolaista rommia (tai vastaavaa)
1½ cl passionhedelmäsiirappia
1½ cl limemehua
1 tl ruskeaa sokeria
12 cl kiehuvan kuumaa vettä
pieni nokare voita

Pane 2,5
desilitran mukiin mehut, rommi, siirappi ja sokeri. Lisää kuuma vesi ja sekoita hyvin. Lisää voi ja tarjoa.
Voin lisääminen drinkkiin saattaa kuulostaa omituiselta, mutta hot buttered rum on itse asiassa hyvinkin klassinen kylmän vuodenajan hömpsy, ja vaikka Hot Zombie onkin siitä varsin erikoinen tulkinta, Beachbum Berryä lainatakseni: "Believe it or not, this actually works." Jos voi epäilyttää liikaa, sen voi jättää poiskin lopputuloksen siitä kohtuuttomasti kärsimättä. Joidenkin lukijoiden makuun rasvaton juoma saattaa olla parempikin, mutta itse pidän voinokareen tuomasta täyteläisyydestä; paljoa sitä ei tarvitse käyttää, veitsenkärjellinen riittää hyvin.

Varsinaisen Zombien kanssa Hot Zombiella on hyvin vähän tekemistä, joskin se muistuttaa Louis Spievakin vuonna 1950 julkaisemaa ja Don the Beachcomberin keksimäksi väittämää Zombie-reseptiä; kiinnostuneet voivat lukea Spievakista ja erilaisista Zombie-variaatioista enemmän Berryn Sippin' Safari -kirjasta. Joka tapauksessa juoma on roimasti Don the Beachcomberin Zombieta säyseämpi niin maultaan kuin alkoholipitoisuudeltaankin, joten sitä voi tarjota ihan huoleti ja ottaa vaikka toisenkin. Nyt saavat pakkaset tulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti