sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Juhannusviikonlopun bonus

Tikiloikan huushollin toinen puolisko halusi ideoida vierailevana baarimestarina oman juhannusdrinkkinsä, johon piti tuleman ainakin tuoretta mansikkaa ja raparperia. Hieman myöhemmin makupaletti täydentyi vielä seljankukalla. Reseptin lähtökohdaksi valittiin halloweeniksi kehittelemäni Banana Daiquiri -muunnelma, jossa kurpitsasose korvattiin mansikoilla. Kerman sekä osan jäämurskasta puolestaan korvasi vaniljajäätelö, joten juomasta tuli eräänlainen rommilla terästetty mansikkapirtelö. Raparperille varattiin rooli, joka sellerinvarrella on Bloody Maryssä: sillä voi sekoitella juomaa, ja halutessaan sen voi rouskutella suuhunsa juomisen ohessa tai päätteeksi.

Näillä raaka-aineilla tikicocktailin käsite venyy ja paukkuu kuin hubbabubba konsanaan, mutta löytyyhän pohjalta sentään tuttu rommin, limen ja sokerin trio. Kutsutaan tyyliä nyt sitten vaikkapa suomitikiksi. Tässä resepti:
Secret Shake
2 cl limemehua
4 cl vaaleaa rommia (Havana Club Añejo 3 Años)
2 cl seljankukkalikööriä (St-Germain)
1 cl seljankukkajuomatiivistettä (Dryck Fläder, Ikeasta)
4 keskikokoista mansikkaa
runsas ½ dl vaniljakermajäätelöä
runsas ½ dl jäämurskaa

Blendaa ainekset suurella nopeudella tasaiseksi juomaksi. Kaada suureen grogilasiin ja koristele raparperinvarresta leikatulla tikulla. Lasten version saat jättämällä pois alkoholit ja käyttämällä 2 cl seljankukkajuomatiivistettä sekä hieman enemmän (lähemmäs desilitran verran) jäätelöä ja jäämurskaa.
Käyttämääni likööriä saa ulkomaisista verkkokaupoista, mutta Alkossakin on saatavilla ainakin yksi seljankukkalikööri, Giffard Fleur de Sureau Sauvage. Alkoholittomalle juomatiivisteelle sen sijaan en osaa nimetä vaihtoehtoa, jonka voisi hankkia jostain muualta kuin ruotsalaisesta huonekalukaupasta, mutta luultavasti jokin sellainenkin on olemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti