maanantai 20. elokuuta 2018

Intohimosta passionhedelmään

Edellistä drinkkiä varten tein satsin passionhedelmäsiirappia, jolle täytyy nyt sitten keksiä muutakin käyttöä. Se ei onneksi ole vaikeaa, kyseessä kun sattuu olemaan yksi suosikkiraaka-aineistani. Selailin jälleen Greg Easterin opusta ja löysin tällä kertaa kokeiltavaksi tällaisen reseptin:
Passion Fruit Cocktail
3 cl vodkaa
1½ cl konjakkia
1
½ cl vaaleaa rommia
1
½ cl sitruunamehua
1
½ cl passionhedelmäsiirappia
1 cl Cointreau- tai parfait amour -likööriä

½
passionhedelmää

Kaavi puolikkaan passionhedelmän sisus shakeriin ja lisää muut ainekset. Ravista jäiden kera ja siivilöi martinilasiin.
Drinkin nimi on kieltämättä tylsänpuoleinen, mutta toki sikäli osuva, että passionhedelmähän tämän juoman kiistaton päätähti on, kun sitä on vieläpä kahdessa eri muodossa. Sen verran jouduin kyllä oikomaan mutkia, että kun tuoreiden passionhedelmien löytäminen osoittautui yllättäen vaikeammaksi kuin kotipuolessa, käytin niiden sijaan Tesco Finest Passion Fruit Coulis -jälkiruokakastiketta, josta myös siirappini keitin. Hätä keinot keksii!

Rommin valintaan Easter ei anna vinkkiä, mutta 3-vuotiaan Havana Clubin kanssa ei voi mennä kovin pahasti vikaan, kun vaaleaa rommia kysytään – ja sivumennen sanoen vaihtaisin mielelläni vodkan ja rommin määrät reseptissä päittäin, sillä drinkki oli mielestäni vähän turhan pistävän makuinen, vaikken edes käyttänyt Easterin suosittelemaa 50-prosenttista Stolitšnajaa vaan huomattavasti miedompaa Smirnoffia. Cointreauta parempana tässä juomassa Easter pitää Sinisestä enkelistä tuttua parfait amouria, joka sekin on sitruslikööri, mutta jossa on lisämausteena mm. ruusun terälehtiä. Maestron suosittelema merkki on Marie Brizard, mutta Alkosta löytyvä Bols lienee suunnilleen vastaava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti