perjantai 31. tammikuuta 2020

Kuukauden kulaus: Mout, Mout, it rhymes with fruit

Mikä? Old Mout Cider Kiwi & Lime. Old Mout Cider, Iso-Britannia. Alk. 4,0%.
Missä? O'Briens Wine, Glasnevin, Dublin.

Kerta se on ensimmäinenkin – kuukauden kulaus on tällä kertaa kiivihedelmällä ja limellä maustettu siideri. Etiketti mainostaa firman olevan "established in Nelson, New Zealand", ja logon päällä kököttää sympaattinen kiivilintu, mutta ainakin nykyään Old Mout (lausutaan "muut") tehdään Britanniassa ja se kuuluu mm. Strongbow-siideristä tunnetun H.P. Bulmerin brändeihin. No, alkuperä sikseen, annetaan maun ratkaista.

Väriltään Old Mout on kirkas ja hailakan kellertävä. Tuoksu on rehevän kiivinen ja sangen houkutteleva, joskaan siideriä se ei varsinaisesti tuo mieleen. Maussakin on oikein mukavasti kiiviä, limeä ei niinkään vaikka ehkä sekin jossain taustalla lymyilee, ja maku on todellakin aidon hedelmäinen eikä karkkimainen. Valitettavasti jos lisämausteet unohdetaan, itse siideri ei ole kovinkaan kummoinen – huomaa kyllä, että se on tiivistemehusta tehty, perinteisen brittisiiderin muhkean omenaista makua on turha hakea. Turhan makeakin tämä on omaan makuuni, joten vaikka Old Mout erottuukin jonkin verran edukseen esanssisista suomalaisista makusiidereistä, täytyy harmi kyllä silti todeta: ei jatkoon.

Tämä oli tällä erää Tikiloikan viimeinen postaus Irlannista! Ehkä se Uuden-Seelannin matkablogikin viimein valmistuu, kunhan pääsen kotimaan kamaralle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti