sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Punaista päin uuteen vuoteen

Tikiloikan perinteisiin kuuluu, että vuoden ensimmäinen drinkkiresepti on tipattoman tammikuun hengessä alkoholiton. Tänä vuonna lähdin rakentamaan reseptiä Kukko-oluistaan tunnetun Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan humalaveden ympärille, tarkoituksenani kehittää suht yksinkertainen pitkä juoma, johon sitruksisuutta toisi tavanomaisten epäiltyjen sijaan veden mausteena käytetty Citra-humala. Resepti alkoi kuitenkin pian elää omaa elämäänsä, komponentteja tuli aina vain lisää ja lopulta humalavesikin korvautui saman valmistajan alkoholittomalla oluella, kun se ei enää mielestäni maistunut lopputuloksessa riittävästi. Puolukkamehuun pohjautuva mocktail on väriltään kauniin punainen, joten mukailin sille nimen Red Dead Redemption -pelisarjasta:

Clear Head Redemption
5 cl puolukkatäysmehua
2 cl limemehua
2 cl sitruunamehua
3 cl ananasmehua
3 cl passionhedelmäsiirappia
2 hölskyä appelsiinibittersiä
5 cl alkoholitonta olutta (Kukko Pils tai vastaava)

Yhdistä ainekset shakerissa, paitsi olut. Ravista jääpalojen kera ja kaada siivilöimättä korkeaan lasiin. Lisää olut ja sekoita. Koristele halutessasi esim. limeviipaleella.

Puolukkamehun on syytä olla nimenomaan laimentamatonta ja sokeroimatonta täysmehua (esim. Marjex), jotta se on riittävän tymäkkää drinkin pohjaksi. Oluessa puolestaan saa olla kohtalaisesti humalan puraisua, jotta se ei jää liian mietona happamien mehujen jalkoihin. Ananasmehun ja passionhedelmäsiirapin tuoma makeus taittaa niin happamuutta kuin katkeruuttakin, mutta jos humalakatkerot siitä huolimatta tökkivät, pilsin voi korvata miedommin humaloidulla vaalealla lagerilla, humalavedellä tai vaikka ihan maustamattomalla soodavedellä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti