tiistai 4. heinäkuuta 2017

I have a pineapple – Tikiloikka 1 v!

Kyllä vain, Tikiloikan ensimmäinen julkaisu näki päivänvalon tasan vuosi sitten. Ensimmäisen vuoden aikana postauksia kertyi 53, eli keskimääräinen julkaisutahti on ollut jokseenkin tarkalleen yksi per viikko, mikä onkin tuntunut varsin sopivalta. Suurin piirtein samaan tahtiin jatkettaneen siis tästä eteenpäinkin, tosin näin kesälomalla aikaa liikenee harrastuksille enemmän, ja niinpä blogikin todennäköisesti päivittyy hieman tavallista useammin.

Blogin toisen ikävuoden aikana on luvassa ainakin yksi merkittävä muutos: vuodenvaihteen jälkeen minun olisi tarkoitus siirtyä pariksi vuodeksi Irlantiin tekemään kansainvälistä uraa, ei kylläkään tikibaarimestarina vaan siviiliammatissani tutkijana. Nähtäväksi jää, miten elämänmuutos vaikuttaa Tikiloikkaan, mutta sen verran ainakin uskaltanen ennustaa, että Irlannin panimoskeneen tutustumista on luvassa. Irlannin tikicocktailskene sitten – no, en tiedä, onko sellaista edes olemassa, mutta jos on, aion tehdä parhaani löytääkseni sen.

Ensimmäinen vuosipäivä ansaitsee tietysti kunniakseen oikein mojovan drinkin, ja sellainen löytyikin vanhasta kunnon Beachbum Berry Remixedistä:
Boo Loo
muutama pieni pala tuoretta ananasta
7½ cl ananasmehua
4
½ cl limemehua
3¾ cl hunajavettä
2¼ cl tummaa jamaikalaista rommia

2¼ cl Lemon Hart 151 -rommia
4½ cl Demerara-rommia (esim. El Dorado)
4½ cl puolitummaa puertoricolaista rommia (tai vastaavaa)
4½ cl soodavettä

Koverra ananas ontoksi varoen rikkomasta sen kylkiä ja pohjaa. Leikkaa ananaksen hedelmälihasta muutama pala ja blendaa niitä mehujen ja hunajaveden kera kunnes ananas on nesteytynyt. Pane koverrettuun ananakseen runsaasti jäämurskaa ja kaada päälle blendattu seos, rommit ja sooda. Sekoita kunnes drinkki on hyvin jäähtynyt.
Jos tuntuu siltä, että jo pelkästä reseptin lukemisesta tulee hiprakkaan, niin eipä ihme: tämän rommipommin rinnalla jopa pelätty ja kunnioitettu Zombie jää täpärästi kakkoseksi. Erittäin suositeltavaa onkin joko kutsua rommille perso kaveri kylään tai skaalata reseptiä alaspäin; itse puolitin määrät, ja voin vakuuttaa, että potkua riittää kyllä niinkin. Reseptin alkuperästä Berryllä ei poikkeuksellisesti ole muuta kerrottavaa kuin että se on "noin vuodelta 1965", mutta nykyisin Boo Loon voi tilata ainakin Forbidden Island -tikibaarissa Alamedassa, Kaliforniassa.

Ananaksen kovertamiseen suosittelen edelleen Vacu Vin -ananasporaa. Ennen kuin poraat, merkitse poran kylkeen vaikkapa teipinpalasella, kuinka syvälle aiot mennä; on parempi jäädä selvästi vajaaksi kuin porata liian pitkälle, sillä voit aina tarvittaessa viimeistellä työn lusikalla. Koverretun ananaksen keskelle jäävän puumaisen osan voit pätkiä palasiksi kapeateräisellä sahalaitaisella veitsellä. Jos veistohommat eivät innosta, voit toki tehdä juoman myös esim. suureen aromilasiin Hurricanen tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti