sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Apinajuttu

Tämänkertainen postaus menee kategoriaan "because I can", eli löysin kiinnostavan reseptin ja päätin kokeilla sitä, kun kaikki raaka-aineetkin sattuivat olemaan käsillä:
Planet of the Apes
1½ cl limemehua
3 cl ananasmehua
3 cl appelsiinimehua
2¼ cl banaanilikööriä
3 cl tummaa jamaikalaista rommia
1½ cl puolitummaa 75,5-prosenttista rommia (esim. Bacardi 151)

Ravista jäiden kera ja kaada siivilöimättä korkeaan lasiin. Koristele cocktailtikkuun seivästetyllä banaaniviipaleella ja cocktailkirsikalla.

Resepti on Beachbum Berryn ja kumppanien, tosin se kuulemma perustuu West Indian Punch -nimiseen karibialaiseen juomasekoitukseen. Esikuvan reseptiä Berry ei kerro, mutta raaka-aineidensa puolesta Planet of the Apes kyllä muistuttaa kovasti ainakin tätä boolia. Berryn ohjeen mukaan koristeena tulisi olla banaanisiivun ja kirsikan ohella purppuranvärinen orkidea, mutta sellaista en tähän hätään löytänyt, joten panostin sitten enemmän muuhun rekvisiittaan, kuten kuvasta näkyy. Kuvan taiteelliset ansiot ovat jälleen paljolti Tikiloikan huushollin Suomeen jääneen puoliskon aikaansaannosta.

Julkaisen ohjeen siinä muodossa kuin se on Berryn kirjaan painettu, mutta jonkin verran kyllä tekisi mieleni sitä viilata enemmän omien mieltymysteni mukaiseksi. 151-proof-rommi tekee drinkistä aika tymäkän makuisen, ja banaanilikööri jää koko lailla peittoon, vaikka apinateemaisessa juomassa sen voisi kuvitella olevan nimenomaan "se juttu". No, kukin tyylillään – ehkäpä tämän on ajateltu olevan enemmänkin Charlton Hestonin kuin apinoiden mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti