perjantai 20. heinäkuuta 2018

Kylmä kahvi kaunistaa

Viimeaikaiset helteet ovat olleet sitä luokkaa, että ei tarvitse juuri muuta kuin sulkea silmät, niin voi jo kuvitella itsensä jonnekin tropiikkiin. Lämpöaalto toki vaikuttaa moniin muihinkin asioihin, kuten vaikkapa siihen, että kuumat juomat eivät oikein tahdo maistua samaan malliin kuin tavallisesti. Suomalaisen on kuitenkin saatava kahvinsa, joten mikä neuvoksi? Yksi mahdollisuus on kokeilla tätä hetken mielijohteesta kehittämääni raikasta kahvipohjaista cooleria:
Heatwave
3 cl puolitummaa jamaikalaista rommia
2 cl falernumia (John D. Taylor's)
1 cl Licor 43 Original -likööriä
1 cl Rose's Lime -tiivistettä
1 cl greippimehua
8 cl kylmää kahvia

Kaada kaikki ainekset shakeriin ja ravista jääpalojen kera. Siivilöi suureen grogilasiin ja lisää muutama jääpala, niin että lasi tulee täyteen. Ripottele halutessasi pinnalle koristeeksi vaikkapa hieman kahvipapuja.
Licor 43 on espanjalainen likööri, joka kuuluu Alkon vakiovalikoimaan. Liköörin nimi viittaa sen 43 ainesosaan, joiden joukossa on ainakin sitrushedelmiä sekä erilaisia yrttejä, mutta hallitsevin maku on vanilja. Rose's Lime Juice Cordial puolestaan on makeutettu limemehupohjainen juomatiiviste, josta saa veteen tai soodaan sekoittamalla raikkaan alkoholittoman juoman. Cocktaileissa Rose's Lime toimii käytännössä siirapin tavoin silloin, kun juomaan halutaan limen makua makeassa muodossa happaman sijaan; tähän drinkkiin ajattelin sen sopivan, koska tässä on  pääosassa kahvi, joka on jo sinällään happamahkoa. Aavistus greippiä Rose'sin kaverina toi drinkille kaipaamani loppusilauksen, appelsiinimehu toimii myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti