Missä? Kauppatori, Oulu.
SOPP-festivaali tuli tänä kesänä ensimmäistä kertaa Ouluun, joka sai myös kunnian päättää kiertueen. Helsingin tapahtumaan verrattuna panimoja oli edustettuina puolet vähemmän, mutta kuitenkin parikymmentä, joten maisteltavaa kyllä riitti. Luonnollisesti joukossa mukana olivat kaikki Oulun seudun panimot eli Sonnisaari, Maistila, Ylikylä ja Hailuoto. Järjestäjän mukaan torstaista lauantaihin kestänyt tapahtuma täytti tavoitteensa ja järjestetään myös ensi vuonna, joten selvästi tällaiselle festivaalille oli kysyntää Oulussakin.
Lauantaina alkuiltapäivästä festarialueelta löysi vielä helposti istumapaikan. |
Aloitin maistelun Olu Bryki Raumin Kullervo-ruissahdilla, mutta sen jälkeen siirryin Teerenpelin 4,5-prosenttiseen Savannisamu-passionhedelmäaleen, jonka olin etukäteen päättänyt arvioida blogia varten. Vahvasti passionhedelmältä tuoksuvan oluen maku on tasapainoisen hedelmäinen ja mukavan kirpakka, mutta ehkäpä hivenen laiha. Omaan makuuni hapokkuutta on vähän turhankin runsaasti ja toisaalta humalaa olisi voinut käyttää jonkin verran ronskimmin. Ei huono, mutta aiemmin maistamani Maistilan La Ola! taitaa kuitenkin viedä voiton. Täytynee silti pitää silmät auki, josko Savannisamua löytyisi kaupoista, jos ja kun ensi kesän helteet saapuvat.
Tikiloikan profiiliin sopivia oluita oli Oulussa tarjolla huomattavasti vähemmän kuin Helsingissä; Savannisamu ja La Ola! taisivat olla itse asiassa ainoat. Hedelmäpommien sijaan huomioni kiinnittyikin erilaisiin humaloimattomiin perinneoluisiin sekä yleisemmin erilaisilla luonnonantimilla maustettuihin oluisiin. Sahtien ohella maistettavana oli gruit alea ainakin paria eri sorttia, kuusenkerkkäolutta samoin, ja mikäpä siinä – kyllähän Suomen luonnosta löytyy monenmoista hienoa juomien maustamiseen soveltuvaa marjaa ja yrttiä. Erikoismaininnan villiyrttien ennakkoluulottomasta käytöstä ansaitsee Fiskarsin panimo, jonka Kaksi Kotia Vailla Humalaa on maustettu pujolla, mesiangervolla, apilankukalla, kanervalla, siankärsämöllä ja pakurikäävällä. Tykkäsin kovasti myös Fiskarsin, Hiisin ja Mathildedalin yhteistyönä syntyneestä, vadelmanlehdellä maustetusta Öö De Kolome -saisonista.
Ruokaakin oli tarjolla. Atkins-burgerin pihvit olivat läpikypsiä, mutta silti kyllin meheviä. Suolaa ja pippuria olisi voinut vähän säästelläkin. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti