tiistai 26. kesäkuuta 2018

Haukkaa haukkaa hedelmää

Irlannissa ei oikein juhannuksen päälle ymmärretä, mutta kehittelin kuitenkin juhannusviikonlopun ratoksi helpon ja raikkaan kesädrinkin, jossa yhdistyvät vihreän saaren ja Karibian saarten antimet. Ehdin jo melkein julkaista tämän huomattavasti tylsemmällä nimellä "Irish Caribbean Summer Punch", mutta päädyinkin sitten vaihtamaan sen iskulauseeseen, joka on täällä yleinen näky hedelmien, vihannesten ja niistä jalostettujen tuotteiden myyntipakkauksissa. Pidemmittä puheitta:
One of Your 5 a Day
1 pieni omena
2 cl limemehua
2 cl irlantilaista viskiä
2 cl vaaleaa kuubalaista rommia
6 cl irlantilaista omenasiideriä (esim. Magners)
6 cl ginger beeriä (esim. Fentimans)

Poista omenasta siemenkota ja leikkaa hedelmä reilun kokoisiksi paloiksi. Pane omenanpalat suuren lasin pohjalle ja täytä lasi jäillä. Kaada lasiin limemehu, viski, rommi ja lopuksi siideri ja ginger beer. Sekoita ja tarjoile.
En tällä kertaa jaksanut juurikaan kokeilla erilaisia sekoitussuhteita ja hioa drinkin tasapainoa juuri kohdalleen, joten kyseessä on oikeastaan eräänlainen sapluuna, jota sopii tavallistakin suuremmalla lisenssillä muunnella oman maun mukaiseksi. Siitä en kuitenkaan lähtisi tinkimään, että juomaan käytetään nimenomaan ginger beeriä eikä ginger alea, josta inkiväärin makua saa turhaan hakea. Kuvassa näkyvään versioon lisäsin hieman grenadiinia väriä antamaan, mutta drinkki olisi sen jälkeen kaivannut vielä jotakin makeutta tasapainottavaa, ehkäpä hiukan lisää limemehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti