Missä? Sweeney's Wine Merchants, Glasnevin, Dublin.
Tikiloikan kesäloma alkoi tänään (leipätyöstä siis, ei toki blogin pitämisestä eikä varsinkaan drinkkien sekoittelusta), ja sopivasti Irlannissa ovatkin juuri nyt meneillään kovimmat helteet moneen vuosikymmeneen. Pientä aihetta juhlaan antaa sekin, että vuorossa on Tikiloikan postaus numero sata. Mikäpä siis maistuisikaan paremmin kuin olut, joka on maustettu peräti viidellä enemmän tai vähemmän eksoottisella hedelmällä? Todellakin, tanskalaisen To Øl -panimon Garden of Edenin valmistuksessa on käytetty aprikoosia, guavaa, papaijaa, passionhedelmää ja mangoa. Vuonna 2010 perustettu To Øl toimii pitkälti kiertolaispanimon tavoin, ja Garden of Edenin kohdalla varsinaisesta valmistuksesta on vastannut tilaustöihin erikoistunut belgialainen De proef.
Olut on syvän kullankeltainen ja samea, ja se vaahtoaa kohtalaisen runsaasti kaadettaessa. Tuoksu on odotetun trooppinen ja lupaava, aiemmin maistamani "sekahedelmäoluet" kuten Kona Brewingin Hanalei tulevat välittömästi mieleen. Maku on yhtä lailla anteliaan hedelmäinen, mutta ainakin alkuun tuntuu siltä, että kaikki aromit eivät ihan natsaa keskenään, ikään kuin hedelmät ja humalat taistelisivat paikasta parrasvaloissa sen sijaan että tekisivät sopuisasti yhteistyötä. Olut saattaisi toimia paremmin, jos se olisi selvemmin joko "fruit-forward" tai "hop-forward", joskin alkujärkytyksen laannuttua se maittaa jo paremmin. Hellejuomaksi tämä olisi kyllä muuten ihan omiaan, mutta alkoholia saisi olla ennemmin alle viisi prosenttia kuin yli kuusi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti