sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Sekalaisia uutisia

Kokomo on näemmä viime käyntini jälkeen tehnyt melkoisesti uudistuksia: helmikuun alusta lähtien paikka on auki enää perjantai- ja lauantai-iltaisin ja ruokaa ei ole enää tarjoiltu sitten lokakuun, mutta karaokea sen sijaan on tarjolla kello 19:stä puoleenyöhön. Drinkit ja miljöö kai sentään ovat vielä ennallaan, mutta enpä voi sanoa että olisin muutoksista hyvilläni. Karaoke tosin saattaa olla hauskakin lisä, mikäli biisilista on paikan hengen mukaisesti kuratoitu, mutta jos siellä kuullaan ne samat Aikuiset naiset ja Lapin kesät kuin kaikissa muissakin paikoissa, niin voi hyvänen aika. Näinkö pian tikikonseptin vetovoima ehtyi?

Sillä välin Oulussa Rummers' Club, joka oli luultavasti kaupungin lähin vastine tikibaarille, näyttää jättäneen lopulliset jäähyväisensä. Baari haki syksyllä uutta kipparia – kuulemma sen olisi saanut hoitoonsa "pienellä pääomalla ja edullisella vuokralla" – ja itsekin hetken puolivakavissani elättelin ajatusta omasta pikku rommikapakasta, mutta ilmeisesti kukaan ei täkyyn lopulta tarttunut, sillä Rummersin tiloissa on nyt muutaman viikon ajan toiminut uusi paikka, Club Kaupunni. Nettisivujen perusteella paikan konsepti vaikuttaa ottaneen aimo harppauksen persoonattomampaan suuntaan, mutta katsotaan nyt, josko joku ilta pistäytyisin ainakin loungen puolella katsomassa, olisiko se perinyt edeltäjänsä rommivalikoiman. Rummersissahan en itse asiassa kertaakaan ehtinyt edes käydä varsinaisesti asioimassa, vaan ainoastaan kerran ulko-ovella toteamassa, että liian täyttä on, mennäänpä jonnekin muualle. Nyt kieltämättä harmittaa, että drinkit jäivät testaamatta.

Brian Wilson esiintymässä New Orleansissa vuonna 2012.
(Lähde: Flickr, kuvaaja: Takahiro Kyono.
Julkaistu lisenssillä CC BY 2.0.)
Viikon mielenkiintoisimman kulttuuriuutisen tarjosi Pori Jazz, jonka torstain pääkonsertissa esiintyy tänä vuonna Brian Wilson. Wilson yhtyeineen esittää Kirjurinluodolla mm. Beach Boysin Pet Sounds -klassikkolevyn kokonaisuudessaan, joten konsertti olisi hyvinkin mielenkiintoista kokea, mutta parin epävarmuustekijän vuoksi en riennä varaamaan lippuja ainakaan vielä: ensinnäkin festivaali osuu päällekkäin Kaustisen kansanmusiikkijuhlien kanssa, jonne olen jo lupautunut pelimanniksi, ja toisekseen Wilsonin keikkakunto on käsittääkseni tätä nykyä jokseenkin kyseenalainen. Wilsonin bändi kylläkin on tiettävästi erinomainen ja onnistuu toistamaan laulujen studiosovitukset livenä häkellyttävän hyvin, mikäli lukemiini konserttiarvioihin on luottaminen, joten tätä pitänee vielä vakavissaan harkita, mikäli lippuja on vielä jäljellä sitten kun Kaustisen aikataulut ovat selvillä. Uutta tilaisuuttakaan tuskin tämän jälkeen enää tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti